Klanten blijven Bertus Saarloos trouw
Hij is 72 jaar, woont in Tienhoven en tuft dagelijks met zijn rode bestelbus naar de boeren in de wijde omtrek om klompen, schuursponsjes, lucifers, overhemden, stukjes touw, muizengif en mollenklemmen aan de man te brengen. Bertus Saarloos alias het Klompenmannetje is één van de laatste venters van Nederland.

Zijn portret staat in het boek Klanten blijven Bertus Saarloos trouw dat eind november verscheen. Het boek bevat zestien portretten van mensen die wonen in een van de dorpen, wijken of buurtschappen van Stichtse Vecht. Deze gemeente is op 1 januari 2011 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Maarssen, Breukelen en Loenen aan de Vecht.

Saarloos bevindt zich in het bonte gezelschap van onder meer een hoogleraar-op-leeftijd van Universiteit Nyenrode in Breukelen, van de priorin van een klooster in Maarssen, van een sterrenkok uit Vreeland, een tv-presentatrice uit Nigtevecht, een musicalster uit Loenersloot en een barones uit Oud-Zuilen. Zoveel dorpen, zoveel gezichten, en al die verschillende mensen zijn Stichtse Vechters, en allemaal zijn ze gelukkig met hun woonplek. Rembrandt-specialist Gary Schwartz:  ´Dit is Hollands wonen op zijn best´.

Journalist Jeroen Kreule en fotograaf Jeroen Jumelet (www.jeroenjumelet.com) doorkruisten dit prachtige gebied tussen Amsterdam, Utrecht en Hilversum, op zoek naar mensen met een mooi verhaal. Het resultaat mag er zijn: mooi geschreven verhalen en prachtige foto´s van stuk voor stuk bijzondere mensen. Met een treffend voorwoord van burgemeester van Stichtse Vecht Mirjam van ´t Veld.

Het boek, een uitgave van Reproka Publishers in Amersfoort, is in de boekhandel te koop voor € 16,50. Het is ook verkrijgbaar via www.reprokapublishers.nl.